Oppenheimer Park Activity House

Vancouver, British Columbia

Oppenheimer Park, once the stage for public political activity in Vancouver a century ago, is now a gathering point in one of the most socially challenged area of town. The new 2,000-square-foot park structure houses community services including a common community room, washrooms, a counseling office and storage areas. The structure consists of standard wood frame and engineered wood construction, and is fully clad in tile for durability and low maintenance. The building form is both architecturally interesting and functional, as the transparent ovoid shape is free of hidden spaces, and is therefore easily supervised and maintained.

Architect: mcfarlane green + biggar
Budget: Undisclosed
Completed: 2010

Awards:
2011 CSLA National Citation Award

← Back to Thumbnail Overview
← Back to Description   /